دارندگان سهام عدالت که تاکنون روش آزادسازی را انتخاب نکردهاند یک هفته دیگر مهلت دارند که نسبت به این کار اقدام کنند، در غیر این صورت سامانه به صورت خودکار روش غیرمستقیم را فعال میکند.
آزادسازی سهام عدالت از روز دهم اردیبشت ماه آغاز شده است و تا پایان هفته آینده روند انتخاب روش آن ادامه دارد.
سهامداران برای آزادسازی دو راه پیشرو دارند، یا روش مستقیم را انتخاب کنند که در این صورت برای آنها کد بورسی صادر میشود و هر فرد از طریق بورس سهام خود را مدیریت میکند.
در این روش مسئولیت سود و زیان سهام بر عهده سهامدار است، همچنین میتواند سهام خود را بفروشد.
به عقیده کارشناسان این روش نقدشوندگی بیشتری دارد اما ریسک آن نیز بیشتر است؛ اما روش غیرمستقیم نقدشوندگی و ریسک کمتری دارد.
سوال بسیاری از سهامداران این است که اگر نسبت به آزادسازی سهام عدالت اقدام نکنیم، چه میشود؟
در خصوص کسانی که وارد سامانه سهام عدالت نشوند همانند کسانی که قصد آزادسازی به روش غیرمستقیم را دارند، سامانه به صورت خودکار از روز نهم خرداد ماه روش غیرمستقیم را فعال میکند.
به گفته رئیس سازمان خصوصیسازی، آزادسازی سهام عدالت به گونهای خواهد بود که سهامداران ظرف مدت شش ماه آینده بتوانند تا ۲۰ درصد سهام خود را بفروشند.
در هفتهای که گذشت یکی از حواشی فروش سهام عدالت، خرید وکالتی آن در برخی از شعب بانکی بود که حسن علائی، معاون سازمان خصوصیسازی این اقدام شعب بانکی را در خصوص سهام عدالت غیرقانونی عنوان کرد.
همچنین به گفته وی، قرار است مصوبه شورایعالی بورس درباره جزییات ورود سهام عدالت به بورس در هفته آینده تصویب و اعلام شود.
بنابراین براساس گفته قبلی وی، قرار است چارچوب آزادسازی سهام عدالت (شامل چه پورسه زمانی و با چه درصدی) در شورایعالی بورس تصویب و اعلام شود.
منبع: تجارت نیوز